O NÁS . . . ?! A BEZ NÁS . . . !?

Proč vedly mé kroky na jednání Zastupitelstva Moravskoslezského kraje v Ostravě konaného dne 23. 3. 2011.

24.03.2011 14:50

Vážení přátelé,

bylo to především proto, že veřejnosti nebylo umožněno na jednání zastupitelstva města Orlová dne 21. 3. 2011 slyšet to, proč bylo starostou města Orlová jednání zastupitelstva svoláno! Materiál č. 4 a také mat. č. 5. Také  jsem si chtě udělat alespoň maličkou představu o tom, jak pracují krajští zastupitelé. Tiše jak pěna jsem očekával zahájení jednání. To začalo s půlhodinovým zpožděním, protože to klub ČSSD prostě oznámil do mikrofonu předsedajícího jednání krajského zastupitelstva!

Jednání bylo konečně zahájeno. Ještě nebyl ani schválen program jednání zastupitelstva a už byla vyřčena první hrubá nespokojenost předsedkyně zdravotního výboru, jak je jejich činnost omezena a to především pro nedostatek informací ze strany představitelů a radních kraje. To konec konců jako předseda osadního výboru musím řešit také a dobře jsem rozuměl výtkám, které byly vedení kraje adresovány.

Co však přichystali krajští zastupitelé pro fungování Orlovské nemocnice sloučením krajských zdravotnických zařízení? O tom lze dle mého názoru zase opět jen spekulovat. V každém případě, pokud z Orlovské nemocnice bude zlikvidována akutní péče – přestane být zřejmě Orlová MĚSTEM. Bude MÍSTEM ve kterém se bude zapotřebí rozhodnout zda zůstat jejím občanem, či zůstat součástí tohoto místa. Nějaký ten hypermarket, máme ze Zimného dolu, Lazů a Orlové Města v rámci dosahu toho Orlovského - jak v Karviné a Havířově, tak v Ostravě. Navíc v každém z měst můžeme navštívit i nemocnici a … s akutní péčí!

Ale v průběhu jednání krajského zastupitelstva, jsem v sále objevil JUDr. Petra Kocura a také pana Martina Slivku. Toho jsem zaregistroval, když jeho jméno zaznělo mezi přihlášenými do diskuze k problematice sloučení krajských zdravotnických zařízení. Neváhal jsem tedy a pro jistotu jsem si vyžádal prezenci přítomných hostů na jednání krajského zastupitelstva. Hledal jsem především  jména představitelů našeho města. Nebylo tam ani jedno! Mohu tedy objektivně konstatovat, kdo za zájmy občanů Orlové stojí a komu jsme úplně jedno.

Ve Vítkově nastává „obdobná“ situace a měli jste vidět a slyšet starostu tohoto města! Ten má chuť se panečku starat o své město! Chvíli po té byla vyhlášená plánovaná hodinová přestávka na oběd. Po které se měl projednávat také úsek školství.

Zbytek přestávky na oběd ochotně trávila diskusí a vysvětlováním krajská zastupitelka z Orlové Mgr. Horváthová, i za mé přítomnosti. Vážím si jí. ČSSD totiž v hlasování krajského zastupitelstva nebyla vždy jednotná.

Asi deset minut před projednáváním úseku školství se na Krajském úřadu kolem nás zjevil jeden z garantů pro školství v Orlové - Mgr. R. Adamus. V pravý čas a na pravém místě! Jediný člen koalice městského zastupitelstva v Orlové. Snad někdy bude centrem vzdělanosti jeho zásluhou především Orlová …

 

R. Lapšanský

 

 

Vyhledávání

Kontakt

OV Zimný důl-Lazy ul. V Zimném dole 859
735 11 Orlová-Město

Náš tým

Nebyly nalezeny žádné záznamy.